Gdzie możma kupic w Kaliszu karty? Kiedyś (wiele lat temu) były w Empiku, byłem dzisiaj i sprzedawczyni wielkie oczy zrobiła.
Da się w ogóle gdziekolwiek kupić?
Ostatnio edytowany przez Endrju (2012-01-17 17:44:46)
W tej chwili jest problem zwiazany ze zmiana dystrybutora - pałeczkę od ISY przejął CD Project i mimo hucznych zapowiedzi, poki co chyba w wiekszości sklepow nie ma boosterów. Raz coś słyszałem, że sklepy negocjuja cene, raz, że kazdy booster musi miec wydrukowanne logo cd project a takowych poki co nie ma. Jesli chcesz kupić jakies boostery zostaje allegro.
Osobiście jednak odradzam. W zwiazku ze słaba złotówka wieszkosc boosterów kosztuje 30% wiecej niz przed rokiem - boxa nigdzie nie kupisz ani za 360, ani za 380, prezej za 420 w sklepie. Poza tym panujący dodatek nadaje sie co najwyżej na drafty ze zwględu na fajne mechaniki, jednak słabo się zwracaja.
Andzej (sp. Lepper niech spoczywa) masz pojecie o mtgu? Skad jestes? Studiujesz w Poznaniu? Twoi znajomi graja w Kaliszu w kartony? Powiedz coś o sobie i scenie, jeżeli grasz. Mozna spotkac się razem, powymieniac sie itp. Witamy przy okazji na forum i zachęcam do regularnego odwiedzania stronki.
Tak jak już pisałem mam 0 kart i nigdy nie gralem w realu, ale pojecie trochę mam, bo gralem na PC w DotP 2012. Jestem z Kalisza, studiowałem w Poznaniu (jestem na etapie kończenia), jeden kolega ze studiów grał chyba w MtG, ale nie jest z Kalisza.
Boostery mnie nie interesują, prędzej jakieś startery/theme. Już nawet zdecydowałem się na Shamanism, kupię w Poznaniu, jak będzie, a jak nie to w sklepie internetowym. Do tego kupiłem już 20 tzw. repacków na Allegro, najwięcej zielonych. Od tego koloru chcę zacząć, bo mi się spodobała talia Forest's Fury w DotP 2012.
Ostatnio edytowany przez Endrju (2012-01-18 16:14:33)
Jeśli uczyłeś się grać z tej gry to tak tylko powiem że w mtg występuje kilka formatów w których można grać. W naszym mieście głównie gra się w formacie Legacy oraz EDH. W obu tych formatach legalne są praktycznie wszystkie karty, jednak wiąże się to z dużą ceną niektórych talii.
http://www.thecouncil.es/tcdecks/
Tutaj masz link do strony ze spisami decków. Możesz się tym posiłkować składając talie, a kiedyś może dojdziesz do wniosku że chcesz złożyć poważną turniejową talię to możesz użyć tej strony aby wybrać deck który ci najbardziej odpowiada pod względem cena/jakość.
I zapraszam na granie w KFC, a napewno postaramy ci się pomóc doradzić i napewno będziesz mógł pograć. Niestety jeśli chodzi o mnie to trwa sesja i pojawię się w kaliszu dopiero na początku lutego, ale inni chyba będą jakoś grać w międzyczasie więc śledź forum.
Pozdrawiam
Właściciel oraz główny barman klubu P.U.P - Pieczar